DomovPonudbaPonudnikiObmočjeReceptiO projektu
Domov | Recepti | Lahki flancati
Lahki flancati

Včasih, ko pri hiši ni bilo tolikih sestavin za sladice, kot so na voljo danes, so gospodinje iz tisto malo, kar so vendarle imele na voljo, pripravile ob posebnih priložnostih krhke flancate. Njami, kar topili so se v ustih. In še vedno se!

 25 dag bele moke
5 rumenjakov
5 žlic belega vina
1 žlico ruma
mast ali olje za cvrtje
malo soli

Vse skupaj zgnetemo v mehkejše testo kot za rezance. Testo pustimo pol ure, da počiva. Nato ga tanko zvaljamo in razrežemo na krpice. V krpico naredimo zarezo, potegnemo en vogal na drugo stran, primemo in spustimo. Na hitro jih ocvremo v vročem olju ali še boljše v masti. Pečene flancate sladkamo in postrežemo. 

Recept nam je zaupala Tatjana Bitenc s kmetije pr' Goset iz Kleč.

V okviru razpisa za pospeševanje uporabe širokopasovnih omrežij s poudarkom na podeželju projekt sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo.